به نظر نگارنده علّت پيش آمدن چنين وضع متضّادي در فرهنگ دين دو چيز است :
1- همان گونه كه فوقاً نيز اشاره شد عدم تحقيق علمي در مفاهيم قرآن كريم در طول چهارده قرن گذشته .
2- اين كه ميبينند قرآن كريم شامل 6336 آيه است كه از 77400 كلمه تشكيل يافته است كه به لحاظ حجم تقريباً معادل يك كتاب 300 صفحهاي با قطع وزيري ميباشد - و در ذهن خود مرور ميكنند كه چگونه در جايي كه براي هر علمي يا سياستي هزاران كتاب قطور تحقيقي/علمي نوشته شده است ميتوان با رهنمود گرفتن از يك كتاب كم حجم به نام قرآن به تمام پرسشهاي مربوط به علوم پاسخ گفت، و لذا ناگزير ميگويند قرآن يك كتاب علمي نيست و فقط به مسائل عبادي/فقهي/اخلاقي پرداخته است تا انسانها آدم شوند و خود پاسخ مسائل علمي را بدهند !
نگارنده بخشي از پاسخ مذكور را قبول دارد كه قرآن كريم نازل شده است تا از انسانها آدم بسازد تا خود پاسخ گو باشند امّا به هيچ عنوان نميتواند بپذيرد كه قرآن كريم يك كتاب علمي نيست بخصوص اينكه خداوند خود فرموده است: و كلمة الّله هي العُليا و اين جمله به اين معنياين است كه اگر صحبت از علم بشود، از سياست بشود، از فرهنگ بشود، از هنر و ادب بشود و.....در هر حال و در هر تاريخي و هر مقدار تمّدن بشر پيشرفته باشد بايد كلام خدا برتر از همه و در حقيقت «فصل الخطاب» باشد و منحصر به امور معنوي، عبادي، اخلاقي هم نيست بلكه شامل كّل مشكلات و مسائل مبتلا به بشر در تمام طول تاريخ تا انقراض آن ميگردد، و حداقّل اين است كه رؤس و اصول مطالب را پاسخگوست و فروع آن را بعهده خود «آدميان» ميگذارد تا آنها هم بعنوان خليفه خدا در روي زمين پاسخ جزئيات را بدهند. بنابراين هر كس دعوي مسلماني دارد، بخصوص دين مداران، بايد در بدو امر صريحاً بيان كنند كه :
1- آيا تمام آيات قرآن نازل شده از طرف خداوند هست يا بعضي از آيات منزل نيستند ؟
2- آيا خداوند آنچه گفته است حق است يا به غلّو و بزرگ نمايي هم پرداخته است مانند اينكه فرموده است «و نزلنا عليك القرآن تبياناً لكّل شيء يا اينكه فرموده است «و كلمةالّله هي العليا» و......؟
3- آيا علوم و صنايع و فنون و حرف و فرهنگ و سياست و امثال اينها هم «شيء» هستند يا از رده اشياء خارج ميباشند؟ و آيا شيء منحصر است به امور عبادي /اخلاقي و امثال اينها ؟
پس ما بايد تكليف خود را با دين و قرآن روشن كنيم كه آيا همه قرآن و دين را قبول داريم و يا اينكه بعضي را قبول نداريم.
اگر همه راقبول داريم، آن جا كه خداوند فرموده است: قرآن روشن گر همه چيز است، پس روشنگر مسائل علمي/سياسي و...هم هست و اگر مانتوانيم پاسخ لازم را از رهنمودهاي قرآن بدست بيآوريم اين از قصور ما ميباشد نه از تقصير خداوند!
وقتي به چنين مرحلهاي از بازنگري معتقدات خود برسيم، معتقد ميشويم كه بايد به طريقي غير آنچه متعارف است به تحقيق در امر قرآن كريم و مسائل مبتلا به، بشر بخصوص مسلمانان بپردازيم.
نگارنده د رتحقيقات خود كه قسمتي از نتايج آنها به صورت مقاله يا كتاب منتشر گرديده يا در جريان انتشار قرار گرفته و يا آماده تكميل براي انتشار است با ديدي ديگر به بعضي از رهنمودهاي قرآن كريم پرداخته و تصميم دارد كه باقي مانده عمر را نيز وقف همين كار بنمايد و از خداوند توفيق ميخواهد.
يكي از نتايج حاصله كه در تأييد مفاد اين مقال مناسبت دارد اين است كه بر خلاف بعضي كه مدعي هستند:«قرآن ظاهري دارد و باطني و باطن آن بواطني تا برسد به هفتاد بطن» - امّا از ارائه دليل گفتار خود عاجز هستند. نگارنده معتقد است كه ظاهر مفاهيم آيات قرآن كه براي ما قابل فهم هستند 5/990/760/000=77400*77400 يعني قريب شش ميليارد كلمه است، و گمان ميكنيم و گمان ميكنم با شش ميليارد كلمه ميتوانيم بسياري از مسائل و مشكلات را از زبان قرآن كريم پاسخگو باشيم؟ امّا مفاهيم باطني قرآن كريم كه ما فعلاً به آنها دسترسي نداريم نه فقط هفتاد بطن است بلكه عددي است كه از هفتادو هفت هزار و چهارصد كلمه قرآن كريم به توان خود اين عدد حاصل ميشود ؛و فقط رياضيدانان ميتوانند تصّور كنند كه نتيجه چه خواهد بود !
براي اينكه دليلي بر صدق ادعاي خود عرضه نماييم توجّه عزيزان را به توضيح زير جلب مينماييم:
هر مسلماني مكلف است كه روزانه پنج بار نماز بخواند كه در ده ركعت آن سوره حمد واجب است و هيچ سوره ديگري جانشين آن نميشود و يكي از آيات سوره حمد اينست كه در هر شبانه روز حداقل ده بار آن را ميخوانيم: اهدنا الصراط المستقيم .وچون ناگزير بايد مفاهيم كلماتي را كه در حين پرستش خداوند بر زبان جاري ميكنيم بدانيم به قرآن مراجعه ميكنيم كه در موارد متعدّد به توضيح مفاد كلمات صراط و مستقيم پرداخته است. از جمله دراوّل سوره دوّم چنين ميفرمايد: ذالك الكتاب لا ريب فيه «هدي» للمُتقين و معلوم ميدارد كه آن هدايتي كه هر شبانه روز حداقّل ده بار به طور واجب از خداوند طلب ميكنيم همين قرآن كريم است كه شامل 77400 كلمه است و بدين ترتيب معلوم ميشود كه هدايت از نظر دين و قرآن 77400 كلمه معني دارد. صفحه بعد>>